Početna Gradske teme Direktor JKP Stan danas podneo ostavku

Direktor JKP Stan danas podneo ostavku

jkp-stan-jpg_660x330

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Stan iz Novog Sada Janko Čobrda podneo je danas neopozivu ostavku zbog, kako je naveo, nemogućnosti da ispuni obećanu dinamiku isplate zaostalih plata zaposlenima.
“Predviđeno je bilo da se drugi deo zarade za decembar isplati 6. marta, prvi deo januara do 20. marta, što sam ispunio, ali nisam uspeo da obećani drugi deo januarske plate isplatim do 4. aprila”, naveo je Čobrda u saopštenju.
Nedelju dana posle isteka obećanog roka, sindikat radnika u JKP Stan je štrajkom paralisao rad tog preduzeća, a Čobrda je napisao da se na ostavku odlučio u nadi da će štrajk biti okončan.

On je dodao da je, od kako je stupio na dužnost direktora, uspeo da odblokira račun preduzeća blokiran više od godinu dana, smanji dug na 700 miliona dinara, racionalizuje troškove i svede broj zaposlenih sa 360 na optimalna 274.

“Očigledno to nije bilo dovoljno da se preduzeće postavi na zdrave noge i počnu redovno isplaćivati zarade, kao i zaostale plate iz prošlosti”, ocenio je Čobrda.

Dodao je da mu je žao što nije uspeo da “disciplinuje pojedine radnike” i spreči da mnogi od njih tokom i posle radnog vremena privatno rade iste poslove koje rade i u preduzeću.

JKP Stan je deo komunalnog sistema Grada Novog Sada i bavi se održavanjem stambenih zgrada i poslovnih prostora.

Autor: Beta