Početna Gradske teme Direktor Spensa o lošoj rekonstrukciji bazena: Javnost će biti informisana o kompletnom...

Direktor Spensa o lošoj rekonstrukciji bazena: Javnost će biti informisana o kompletnom stanju nakon analize stručnjaka

V.d. direktor Spensa Dragan Milić kaže da će javnost znati kakvo je kompletno stanje na olimpijskom bazenu.

Sporna sanacija bazena i pratećih objekata, trenutno je predmet analize stručnjaka sa Fakulteta tehničkih nauka.

Oni imaju 20 dana na raspolaganju da se utvrdi kako je došlo do pucanja dna bazena, nagiba od desetak centimetara zbog kog se izliva voda, curenja instalacija i drugih problema na bazenu koji je zvanično bio završen, ali ne i otvoren za javnost i sportiste.

Milić kaže da je Spens pisanim putem obavešten da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević imenovao nezavisnu komisiju sa zadatkom da ispita stanje na bazenima.

“Za predsednika komisije imenovan je prof. dr Srđan Kolaković, šef Katedre za hidrotehniku i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka. Nakon izrade izveštaja stručne komisije, javnost će biti informisana o kompletnom stanju na olimpijskom bazenu”, navodi Milić u kratkoj izjavi.

U međuvremenu, dve od tri firme koje su na tenderu Gradske uprave za imovinu dobile posao sanacije bazena ogradile su se od velikih propusta. “Bulevar Company” poručio je da je samo odvozio otpad, dok je “Dehidra 021” otkrila da nije ni učestvovala u radovima – nakon prolaska na tenderu, nosilac posla ih nije ni kontaktirao.

Nosilac posla je firma “Max Cor”, koja još uvek nije dala izjave za medije povodom sporne sanacije i štete koja je nastala na bazenima.

Izvor: 021
Foto: Wikipedia