Početna Gradske teme Direktor “Zoohigijene” iznenada podneo ostavku nakon samo tri meseca na funkciji

Direktor “Zoohigijene” iznenada podneo ostavku nakon samo tri meseca na funkciji

Direktor JKP “Zoohigijena” Nenad Benović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saznaje 021.rs.

O njegovoj ostavci će se raspravljati na narednoj sednici Skupštine Grada 25. marta. Iako je na funkciji direktora “Zoohigijene” trebalo da ostane do kraja 2022. godine, on je na tom mestu ostao tek nešto više od tri meseca.

Jedan od najmlađih direktora nekog komunalnog preduzeća u svojoj ostavci nije naveo šta su razlozi za odlazak sa čela “Zoohigijene”. To nije učinio ni nakon nekoliko poziva 021.rs da objasni svoju odluku.

Međutim, ovaj korak za one koji se bave zaštitom životinja u Novom Sadu deluje obeshrabrujuće. Aktivistkinja za zaštitu životinja iz Udruženja “HMM…” Marijana Mutavčieva kaže za 021.rs da se sa Benovićem upoznala u februaru, kada je učestvovala na sastanku na kom su bili novi direktor “Zoohigijene”, predstavnica Udruženja za zaštitu životinja SPANS, šefica preduzeća i pravnica.

“Tema sastanka bili su tekući problemi i Inicijativa za promenu i usklađivanje gradskih propisa koji uređuju ovu oblast iz 2017. godine, koja se zbog nerazumevanja i nezainteresovanosti bivšeg direktora Aleksandra Bursaća nije pomakla sa početne tačke. Gospodin Benović je pažljivo slušao i pokazao razumevanje, ali i spremnost na saradnju i unapređenje komunikacije sa organizacijama u cilju zajedničkog rešavanja problema napuštenih kućnih ljubimaca, koja je izostajala u prethodnih pet godina. Žao mi je što čujem ovu vest, izgubili smo pet godina sa Bursaćem, ponadali smo se da će stvari krenuti boljim tokom, a sada opet neizvesnost oko izbora novog direktora”, poručuje Mutavčieva.

Nenad Benović je za direktora “Zoohigijene” imenovan krajem 2018, posle gradskog konkursa.

Benović je magistrirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Radio je, između ostalog, i u Gradskoj upravi za komunalne poslove, Istorijskom arhivu Grada Novog Sada, Narodnoj banci Srbije…

Izvor: 021
Foto: Pixabay