Početna Gradske teme Direktorka osnovne škole u Bukovcu tvrdi: Đaci nisu maltretirani

Direktorka osnovne škole u Bukovcu tvrdi: Đaci nisu maltretirani

v-27-osnovna-skola-22-avgust-bukovac Foto Novosti

Direktorka osnovne škole “22. avgust” u Bukovcu, Jelisaveta Žarković, tvrdi da zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi, ni u jednom postupku nisu bili nasilni prema đacima, kako to navode pojedini roditelji. Nastava u sedmom dva, gde je izbio problem, normalizovana je od 14. decembra.

U pismenoj izjavi prosleđenoj mejlom, ona ističe da grupa roditelja učenika sedmog dva odeljenja, ometa rad škole i uskraćuje učenicima pravo na obrazovanje. Uz to, kako dodaje, šire neistine i prete.

Potpisi podrške članova kolektiva nastavniku istorije zloupotrebljeni su za izglasavanje nepoverenja direktorki. Nastavnice koje mu nisu dale potpis podrške neosnovano se optužuju – navodi direktorka Žarković.

U kriznoj situaciji reagovale su u skladu sa pravilnikom o ponašanju u ustanovi i preporukama prosvetnih savetnika.

Po njenim rečima, troje roditelja učenika sedmog dva, u ime svih roditelja, 23. novembra su odveli učenike sa nastave, pružajući tako podršku nastavniku istorije, koji je u školi radio na određeno vreme. Nastavnik je od pomenutog dana na bolovanju, ali su đaci i dalje odbijali da pohađaju časove istorije, iako je organizovana zamena.

I posle toga, nastava istorije se odvijala otežano u sedmom dva, a nekoliko učenika je naumilo da napusti čas “jer su im roditelji tako rekli” – predočava direktorka.

Do problema u školi u Bukovcu je, podsećamo, došlo kada je nastavnik istorije Janko Deman, koji je, inače, bio i razredni starešina sedmom dva, prestao da im predaje, a na njegovo mesto došla nastavnica iz druge škole. Učenici su se, kako tvrde roditelji, sami stavili na stranu nastavnika Demana i bojkotovali časove istorije kod nove nastavnice, ali su ih u školi naterali da pohađaju časove iz ovog predmeta.

Izvor: Novosti
Foto: Novosti