Početna Sport FK Vojvodina: Meleg i Stepanov bi mogli u staro jato

FK Vojvodina: Meleg i Stepanov bi mogli u staro jato

0

vojvodina foto_tanjug_jaroslav pap_novi sad_Di008031019_preview_1000x0

Aleksandar Stanisavljević je povukao nogu, crveno-beli dres “Vojvodine” zamenio je onim grčkog “Asterasa” i otvorio zimski prelazni rok.

Doduše, zvanično će svojevrsna fudbalska pijaca trajati od 18. januara do 12. februara iduće godine, ali su klubovi već u punom zamahu, barem što se pregovora sa igračima i njihovim agentima tiče. Upravo zbog toga, konkretnih informacija za javnost još uvek nema, ali je više nego živo u kuloarima, iz kojih mogu da se čuju razne priče. Izvesno je da će novosadski superligaš potražiti određena pojačanja i da su mu najzanimljiviji igrači na pozicijama stopera, sredine terena i krila. Iz krugova onih koji pretenduju da su bliski dešavanjima u “Vojvodini” može se čuti da su dvojica bivših igrača “Voše” Dejan Meleg i Milan Stepanov prvi na meti operativaca crveno-belih.

Meleg je član “Ajaksa” iz Amsterdama gde se nije izborio za šansu u prvom timu, pa je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Kamburu, a ugovor sa slavnim holandskim klubom, kako saznajemo, ističe mu 31. decembra. Nekadašnji omladinac crveno-belih, rođen 1994. godine, blizu je povratka na stadion “Karađorđe” i veoma brzo biće poznato koliko je ova priča realna. Momak rođen u Bačkom Jarku igra na poziciji ofanzivnog veznog i bio je U17 i U19 reprezentativac Srbije.

Što se iskusnog Milana Stepanova (32) tiče, on je letos pojačao ekipu “Sarajeva”, ali nije često nastupao za tim sa Koševa.

I on je voljan da se vrati u “Vojvodinu”, ali prvo mora da reguliše međusobne obaveze s premijerligašem iz BiH, pa je to, u ovom trenutku, limitirajući faktor. Stepanov je, posle Vojvodine koju je napustio 2006. godine, igrao za “Trabzonspor” (Turska), “Porto” (Portugal), “Malagu” (Španija), “Bursaspor” i “Mersin” (Turska) i “Omoniju” (Kipar), a bio je i reprezentativac naše zemlje u šest utakmica.

Novosađani su zainteresovani i za aktuelnog mladog reprezentativca Srbije Andriju Lukovića, koji je sada član holandskog “PSV”-a. Ovaj mladić, rođen 1994. godine u Beogradu, karijeru je počeo u “Radu”. U Ajndhoven se preselio 2014. godine, ali nije uspeo da se izbori za mesto u najboljem timu, pa je nastupao za mladu ekipu PSV-a, s kojim ima ugovor do kraja juna 2017. godine. Luković, inače visoki (189 cm) igrač sredine terena, kako čujemo, ako bude dolazio u Novi Sad, moguće je da će to biti na pozajmicu.

Dve godine stariji je Filip Malbašić, trenutno igrač nemačkog “Hofenhajma” u kojem nije dobio pravu priliku, mogao bi da bude zanimljiv “Vojvodini”. Ponikao je u redovima “Radničkog” iz Novog Beograda, a onda je dve seone proveo u “Radu”. U Nemačku se preselio 2012. godine, a godinu kasnije sezonu je na pozajmici proveo u “Partizanu”, za koji je odigrao 19 utakmica i postigao dva gola. Prošle godine, takođe na pozajmici, nastupao je u “Legiji” iz Gdanjska, a postoji mogućnost da na “Karađorđe” dođe kao slobodan igrač. Inače, Malbašić je bio član U19 i U21 selekcije Srbije.

Naravno, to nisu jedini fudbaleri s kojima crveno-beli pregovaraju, ali smo ih izdvojili kao najinteresantnije. Za sada su priče o njihovim eventualnim dolascima samo u sferi nagađanja, ali će već početkom naredne godine biti mnogo jasnije koliko u njima ima istine.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap