Početna Gradske teme Divlja deponija u centru grada

Divlja deponija u centru grada

garbage-can-1260832_640

Loša navika pojedinih građana da ukoliko se kontejner izmesti, smeće nastavljaju da bacaju na mesto gde je bio, ponovo je uzela maha.

Ovaj put divlja deponija stvara se u centru grada, u Šumadijskoj ulici, odmah pored Srednje saobraćajne škole. Uz jedno drvo niklo je brdo – od kesa, praznih tetrapaka, flaša, konzervi, higijenskih uložaka, ostataka hrane, i svega ostalog što bi iz domaćinstava trebalo da se izbacuje u kontejnere.

Komšije kažu da je u ovom slučaju u pitanju čista lenjost.

– Kontejner je izmešten svega nekoliko metara dalje. Razmišljam koju bih kaznu izrekao nesavesnim građanima. Ovo ne mogu da prihvatim u Novom Sadu – rekao je jedan Novosađanin.

Slično je i u blizini, na uglu Ulice Zlatne grede i Daničićeve. Odatle je kontejner izmešten još pre nekoliko godina, ali građani i dalje uz drvo bacaju smeće. Takođe, smećem su zatrpane i brojne napuštene kuće, u kojima kontejneri nikada nisu ni bili.

Bolja situacija nije ni u drugim delovima grada. Na Novom naselju, ispred kompleksa zgrada u Ulici Momčila Tapavice, kontejneri su takođe sklonjeni. Građani su se zbog toga žalili “Gradskoj čistoći”, ali problem još uvek nije rešen.

Izvor: RTV/Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay