Početna Gradske teme Do odštete zbog pada u šaht kroz pregovore sa gradom

Do odštete zbog pada u šaht kroz pregovore sa gradom

Novi Sad Foto Mladen Sekulic

Gradsko veće donelo je odluku da postojeća komisija koja je vodila pregovore sa građanima koji su tužili Novi Sad zbog ujeda pasa proširi nadležnost i na pregovore sa onima koji tužbe podnose zbog pada u šahtove i rupe ili zbog toga što su se okliznuli na snegu i ledu.

Ovom odlukom Grad će pokušati da smanji iznose koje zbog toga mora da plati, nakon što su postignute uštede kod tužbi za ujede pasa, što je za 021.rs ranije potvrdio gradonačelnik Miloš Vučević.

Radno telo, koje se sada zove Komisija za procenu osnovanosti predloga za mirno rešavanje sporova za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja, pada u šaht, rupu i okliznuća na snegu i ledu na teritoriji Grada, građanima će ponuditi odštetu, a Grad će sigurno uštedeti jer se na ovaj način izbegava plaćanje velikih sudskih taksi i troškova advokata, koji često budu veći i od samog odštetnog zahteva.

Podsetimo da Novi Sad već nekoliko godina ima problema zbog velikog broja tužbi, prvenstveno zbog ujeda pasa, pri čemu su, i pored sumnje da su mnogi napadi isfingirani, sudovi skoro po pravilu na strani tužioca.

Usled velikog broja izgubljenih sporova, Grad je platio stotine miliona dinara. Koliko se predmeta vodi dovoljno govori i podatak da je u izveštaju Pravobranilaštva navedeno da je prošle godine, od 12.000 predmeta koje su oni vodili, više od 1.800 bilo zbog ujeda pasa lutalica, a više od 300 zbog upadanja građana u rupe, slivnike i šahtove.

Izvor: 021
Foto: Mladen Sekulić