Početna Gradske teme Dodatni paket mera za privrednike u Novom Sadu

Dodatni paket mera za privrednike u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je juče da je obezbđeno dodatnih milion i 100.000 evra pomoći za privrednike u Novom Sadu.

– Novi Sad je kao i proletos osim državnog paketa ponudio i dodatne olakšice. Grad je i pored smanjenja prihoda našao mogućnosti da pomogne i privrednicima. Ovom pomoći biće zahvaćeno više od 5.000 privrednih subjekata, preduzetničkih radnji, mikro malih preduzeća, ali i velikih preduzeća koji su zakupci poslovnog prostora pre svega na Spensu i na pijacama – rekao je Vučević za RTS.

Na pitanje da li će to biti dovoljno da ne bude zatvaranja firmi i otpuštanja radnika, Vučević kaže da uvek može više, ali da je državni i gradski paket pomoć da se pregura ovaj težak period.

– Država je izdvojila pomoć za Novi Sad od 14 miliona evra, grad oko tri. Sve ukupno 17 miliona evra, što nije malo. To je odraz snage i države i grada – rekao je gradonačelnik i dodao da ohrabruje što je prema statističkim podacima povećan broj zaposlenih u privatnom sektoru za više od 5.000, u odnosu na prošlu godinu u isto vreme.

Novi Sad danas ima 157.500 zaposlenih, rekao je Vučević i naglasio da uprkos stabilnijoj epidemiološkoj situaciji mere protiv korona virusa i dalje ostaju na snazi.

– Epidemiološka situacija se maksimalno treba staviti pod kontrolu kako bi se sistem pripremio za izazove i pripremili zdravstveni sistem koji nas očekuju za jesen – rekao je on i istakao da je početak školske godine veliki izazov i da će Novi Sad dezinfikovati obdaništa ali i škole u gradu.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay