Početna Danas u gradu Turnir u malom fudbalu za Lanu Jovanović

Turnir u malom fudbalu za Lanu Jovanović

Fejsbuk grupa “Tate Novosađani” pokretači su još jedne akcije prikupljanja novčane pomoći za bolesnu osmomesečnu bebu Lanu Jovanović iz Rakovca.

U pitanju je turnir u malom fudbalu koji se organizuje danas na Limanu 4 u dvorištu ulica Ivo Andrić i Miloša Crnjanskog.

Lana boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan, retke ali izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti. Lek postoji, ali je trenutno najskuplji na svetu i njegova cena je 2,1 milion dolara. Lana je rođena je kao zdrava beba, ali već sa dva meseca, dijagnostikovana joj je retka bolest koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

– Pravo učešća na turniru imaju svi osnovci. Prijave su pred sam turnir koji počinje u 12 časova i 30 minuta. Igra se po sistemu 4+1 što znači da petoro dece mogu da formiraju jedan tim. Broj timova je ograničen. Novac se prikuplja davanjem dobrovoljnog priloga. Tako istovremeno edukujemo naše mlade sugrađane da budu humani, ali isto tako i da se bave fizičkom aktivnošću na otvorenom u vreme kada im to nedostaje, ali, naravno, uz pridržavanja mera – kaže jedan od organizatora Branislav Petrović.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay