Početna Gradske teme Dodatni radovi na zgradi Hitne pomoći, završetak najranije u junu

Dodatni radovi na zgradi Hitne pomoći, završetak najranije u junu

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za dodatne radove na zgradi Hitne pomoći na Telepu, koja je prvobitno trebalo da bude otvorena 12. marta.

Raspisivanjem tendera vrednog 19,3 miliona dinara potvrđeno je da će zgrada najranije u junu biti gotova, a dodatni radovi se izvode nakon naloga Ministarstva unutrašnjih poslova da se poboljša protivpožarna zaštita. Ovaj tender UGZI-ja je pregovarački, bez poziva drugim ponuđačima, i važi samo za aktuelne izvođače radove – “Graditelj NS”, koji je radove izveo sa novosadskim firmama “KLM inženjering TM”, “Elektrotimom”, Građevinskim biroom “Axis”, beogradskim “Deneza M inženjering” i “Građevinskim društvom graditelj – Beograd”.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je potrebno obaviti dodatne stolarske radove, termoizolaciju okna lifta i krova, hidroizolaciju dela krova, postaviti ogradu na glavnom i evakuacionom stepeništu, ugraditi ventilacioni sistem u garažu za odimljavanje uz alarmni sistem za detekciju prisustva gasa (ugljen-monoksida) i druge sitnije radove u zgradi i garaži Hitne pomoći.

Ovaj tender je otvoren do 2. aprila, tako da se može očekivati da radovi i počnu tokom tog meseca. Sa vrednošću ovog tendera od 19,3 miliona dinara, jasno je da će cena izgradnje zgrade Hitne pomoći porasti, iako je nedavno smanjena. Naime, početnih 341 milion dinara je ranije zbog dodatnih radova povećan za milion dinara, da bi se po nedavnom Aneksu II ugovora vrednost smanjila na 335 miliona dinara.

S druge strane i dalje je nejasno zašto je iz budžetske rezerve 22. februara prebačeno 88 miliona dinara UGZI-ju za dodatne troškove izgradnje zgrade Hitne pomoći na Telepu, jer je to i dalje znatno više od 19,3 miliona za dodatne radove, a treba uzeti u obzir i da su osnovni radovi bili jeftiniji za šest miliona dinara.

Izvor: 021