Početna Gradske teme Dodela diploma novoj generaciji volontera Udruženja “Prevent”

Dodela diploma novoj generaciji volontera Udruženja “Prevent”

0

udruzenje-prevent-jpg_660x330

U svečanoj sali Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” u Novom Sadu, danas u 15:45 časova, Udruženje “Prevent” organizuje svečanu dodelu diploma novoj generaciji volontera koji će biti angažovani na projektu “Svratište za seksualne radnice”.

Volonteri i volonterke će biti uključeni u sprovođenje aktivnosti Udruženja “Prevent”, a prvenstveno kao voditelji radionica na pomenutom projektu koji je podržan od strane Evropske unije, i realizovaće se u naredne dve godine.

Na konkurs za volontere se prijavilo 68 zainteresovanih, a 19 mladih je odabrano i dobilo priliku da pohađa šestodnevnu obuku. Obuka je obuhvatila sledeće teme: civilni sektor, antidiskriminacija, polno prenosive infekcije, HIV/Sida, bolesti zavisnosti, prevencija, terenski rad, rad sa seksualnim radnicama, smanjenje štetnosti, aktivno slušanje, asertivna komunikacija i radioničarski rad.

Novi volonteri i volonterke će početi angažman u Svratištu za seksualne radnice već početkom maja. Uz podršku mentora i domaćina Svratišta, svakog radnog dana jedan volonterski par će organizovati kreativne i edukativne radionice za korisnice projekta.

Dodeli diploma će prisustvovati predstavnica kancelarije EU Info Point u Novom Sadu Snežana Pupovac, predstavnica Nacionalne asocijacije praktičara omladinskog rada Jelena Stojanović i osnivač i prvi predsednik Udruženja “Prevent” dr Nebojša Baračkov.

Izvor: RTV
Foto: Promo