Početna Gradske teme Dodeljena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”

Dodeljena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”

kapetan Misina povelja3

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prof. dr Marijana Dukić-Mijatović jedna je od dobitnika priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ koje joj je uručeno kao lideru gradske uprave, za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu. Nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” dodeljuju se u nekoliko kategorija, među kojima su: za najboljeg preduzetnika, najbolje preduzeće, najboljeg menadžera, angažovano informisanje, kvalitet usluga, ali i za duhovnost.

U ime nagrađenih dobitnika u Svečanoj sali Matice srpske prisutnima se obratila prof. dr Marijana Dukić-Mijatović koja je istakla da je ta nagrada motivacija da svi nagrađeni još snažnijim tempom nastave zacrtanim putem kako bi obezbedili bolji standard i kvalitetnije uslove za život svim građanima.

Naša država i naš grad imaju izvanredne potencijale koji, nažalost, nisu iskorišteni na najbolji mogući način. Na nama je da to menjamo, vrednim, predanim radom, istrajnošću i bez kompromisa. Upravo tu misiju ima Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj Grada Novog Sada, u čije ime danas istupam. Naš zadatak je da u potpunosti budemo na uslozi privredi, domaćoj i stranoj, ali i da motivišemo i ohrabrimo građane da se odluče na privatan biznis i da obezbede vlastiti progres, ali i progres cele zajednice. U tom smislu, naše ciljne grupe uvek blagovremeno i potpuno informišemo u dostupnim programima pomoći, o konkursima i svemu što je od značaja za njihovo poslovanje, a zainteresovanim investitorima nudimo atraktivne lokacije u radnim zonama za razvoj poslovanja. Rezultat tih aktivnosti je da je značajan broj kompanija iz oblasti proizvodnje, inženjeringa i usluga pokrenuo pogone u Novom Sadu, a trenutno su u toku pregovori sa još nekoliko – rekla je prof. dr Marijana Dukić-Mijatović.

Prema rečima predsednika stručnog žirija prof. dr Radovana Pejanovića, veoma je bitno da se nagrade oni koji u vremenu surovog kapitalizma grade novi svet zasnovan, pre svega, na etici.

Nagrade “Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuju se u okviru Projekta „Put ka vrhu“ Media Inventa od 2000. godine radi afirmisanja privrednog stvaralaštva, preduzetničke kulture i društvenih vrednosti u našoj zemlji, a ove godine njih 25 je svojim radom obeležilo proteklu godinu.

Autor: NsHronika.rs