Početna Gradske teme Dodeljena sredstva darovitim studentima na teritoriji AP Vojvodine

Dodeljena sredstva darovitim studentima na teritoriji AP Vojvodine

0

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević priredio je u Pokrajinskoj vladi prijem za studente koji su dobili sredstva na Konkursu za darovite studente u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina za 2021. godinu.

Pozdravljajući prisutne, sekretar Milošević je istakao da je ovo važan dan ne toliko zbog nominalnog iznosa koji je izdvojen po ovom konkursu, već zbog činjenice da se danas promoviše jedan vid izuzetnosti, koji se ogleda u ostvarenom proseku i kratkom roku završetka studija, kao i u tome što ovi studenti imaju želju da rade i tako steknu iskustvo tokom školovanja.

“Pokrajinska vlada će i ubuduće podržavati one najbolje, bez obzira na to da li idu na skijanje ili dobijaju nagrade zbog vrednog učenja i rada, i uvek će pre svega potencirati izuzetnost”, naglasio je Milošević i dodao da je, u dualnom konceptu obrazovanja, osim nauke, uvek važna i praksa.

“Praksa je nešto što studente priprema za budući poziv i profesionalnu karijeru, i daje im mogućnost da jednog dana ne krenu od nule, već da imaju određeni kontinuitet u negovanju kulture rada. Veoma je važno da se iskaže odgovornost svakog pojedinca i pokaže da on nije neko ko će čekati šansu da ga neko zaposli, nego će sam tražiti tu šansu”, kazao je Milošević.

On je izrazio uverenje da će neki od ovih studenata u budućnosti raditi u okviru Naučno-tehnološkog parka u startap kompanijama.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada