Početna Gradske teme Dodeljeni ključevi prvih stanova za bezbednjake u Novom Sadu

Dodeljeni ključevi prvih stanova za bezbednjake u Novom Sadu

0

Premijerka Ana Brnabić uručila je danas ključeve prvih stanova izgrađenih za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu.

Premijeka je uručila 14 ključeva novim stanarima u zgradama izgrađenim u novosadskom naselju Jugovićevo.

“Hvala svim pripadnicima službi bezbednosti na svemu što radite da se svi mi, ostali građani osećamo bezbedni i sigurno, ali i vašim porodicama, jer one podnose najveći deo te žrtve, jer znaju da je vaš život svaki dan na liniji koja čini sve nas druge bezbednima”, poručila je Brnabić.

Ona je navela i da je svih 2.000 stanova, koliko je predvođeno u prvoj fazi izgradnje u Novom Sadu, već prodato, te najavila da će se u tom gradu krenuti u drugu fazu, izgradnju dodatnih stanova, i to već do kraja leta.

“Prve porodice će se ovde useliti već danas, večeras i želim vam da uživate u novim stanovima”, poručila je Brnabić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednicom vlade Srbije Anom Brnabić posetio novoizgrađeni stambeni blok u novosadskom naselju Jugovićevo.

Данас, док је премијерка Ана Брнабић уручивала кључеве новоизграђених станова за снаге безбедности у Југовићеву, њиховим…

Posted by Милош Вучевић on Thursday, April 15, 2021

U Novom Sadu biće nešto manje od dve hiljade ovakvih stanova, a do sada je gotovo njih 548. Kada svi budu završeni, u naselju Jugovićevo, nastalom na prostoru istoimene kasarne živeće 10.000 ljudi, a imaće obdanište, školu i sportski kompleks.

Ovog meseca trebalo bi da bude useljeno 900 stanova, osim u Novom Sadu i u Kragujevcu i Kraljevu. Grade se i u Zemunu, Nišu i Vranju. Njihova cena po kvadratnom metru je prosečno oko 500 evra.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović rekao je nedavno da se radi na tome da u narednih nekoliko godina svi u sektoru bezbednosti imaju rešeno stambeno pitanje. Reč je o zaposlenima u Vojsci, Policiji, Bezbednosno informativnoj agenciji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. O interesovanju govori podatak da se za hiljadu takvih stanova u Beogradu za dva minuta prijavilo sedam hiljada ljudi.

Izvor: RTV, Tanjug
Foto: Pixabay