Početna Gradske teme Dodeljeno 15 miliona nezaposlenim Novosađankama za započinjanje sopstvenog biznisa

Dodeljeno 15 miliona nezaposlenim Novosađankama za započinjanje sopstvenog biznisa

0

Pedeset i dve nezaposlene žene iz Novog Sada dobile su subvencije za samozapošljavanje.

Novac u iznosu od 15 miliona dinara dodeljen je na osnovu Javnog poziva za dodelu subvencija u 2021. godini.

Ruža Zrakić, koja je za započinjanje svog posla za pružanje usluga tapaciranja nameštaja dobila 300.000 dinara, kaže da je prvi put konkurisala, te da joj pomoć znači.

Zahvalne smo Gradu Novom Sadu na pruženoj podršci, jer nam je ta pomoć dragocena, s obzirom na to da smo sve krenule od nule. Trudićemo se, ne samo da opstanemo, već i da nešto stvorimo, da rastemo i napredujemo – kaže ona.

Po rečima gradonačelnika Miloša Vučeića, u poslednjih šest godina Novi Sad radi na osnaživanju ženskog preduzetništva. Iako je u početku interesovanje bilo malo, sada je, kaže gradonačelnik – sve više odvažnih žena koje apliciraju za subvencije sa svojim biznis idejama -.

Čestitam im na tome što su hrabre da krenu da otvaraju svoje privatne poslove, a posebno na tome što su odlučne da to rade u ovim izazovnim vremenima. Srećan sam što Grad ima snage da i u doba pandemije opredeljuje sredstva za tu namenu i uvek ćemo biti tu da damo inicijalnu snagu našim sugrađankama za početak preduzetničkog posla. Težićemo da izdvajamo sve više sredstava, s obzirom na to da i interesovanje za subvencije raste. Širok spektar poslova je obuhvaćen kroz ovu podršku, a nadam se da ćemo se viđati sličnim povodom i u narednim godinama, jer svaka od ovih preduzetnica ima šansu da nastavi da konkuriše za grantove za proširenje posla i za otvaranje novih radnih mesta – poručuje gradonačelnik Vučević.

Podsetimo, na osnovu evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, u decembru 2020. godine bilo je 13.015 nezaposlenih lica u Novom Sadu. Većina su bile žene.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad