Početna Gradske teme Dogovoreni zajednički koraci Grada i Pokrajine u oblasti kulture

Dogovoreni zajednički koraci Grada i Pokrajine u oblasti kulture

0

rozic_i_statkic

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić dogovorili su načine na koje će se osnažiti kulturna scena u gradu.

“Sa sigurnošću mogu da tvrdim da će ono što bude iznedreno na ovom sastanku biti imperativ daljeg razvoja kulturne strategije i putokaz prosperiteta kulture Grada i Pokrajine. S obzirom na to da nam je zajednički cilj da Novi Sad dobije prestižnu titulu Evropske prestonice kulture 2021, možemo da poručimo da ćemo biti snažna lokomotiva koja će pokretati točkove razvoja kulture i ići trasiranom prugom uspeha”, naveo je Rožić.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, Miroslav Štatkić je rekao da će se sprovoditi ideje “koje se tiču nacionalnog kulturnog identiteta u jednom širem smislu, kao i kulturnih vrednosti sa ovih prostora”.

“To je veoma bitno, jer su se u prethodnom periodu u domenu kulture pojavljivale ideje koje ne pripadaju ovom podneblju i na taj način su se devastirale vrednosti u domenu kulture, a na nama je da to vratimo na zdrave osnove. Imaćemo koncept koji će biti blagotvoran za naš identitet i novi pojavni oblik na međunarodnom planu, pre svega u saradnji sa Evropom, moramo da se koncentrišemo na vlastitu kulturnu produkciju i na vlastite kulturne vrednosti, jer je to normalno za svaku razvijenu i uređenu zemlju”, rekao je Štatkić.

Autor: 021.rs