Početna Politika Skupština grada u ponedeljak bira direktore gradskih firmi

Skupština grada u ponedeljak bira direktore gradskih firmi

0

skupstina-grada-novi-sad-parlament-rtv- (1)

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić najavio je da će gradski parlament u ponedeljak, 11. jula, izabrati šest novih direktora javnih preduzeća, dok će narednog petka, 15. jula, biti nova sednica na kojoj će se razmatrati završni račun budžeta za 2015. godnu.

Jelušić je potvrdio ranije pisanje 021.rs o izboru šest v.d. direktora javnih preduzeća nakon ostavke sadašnjih direktora, kao i da će na sednici u ponedeljak biti formirane komisije i radna tela Skupštine.

Na dnevnom redu parlamenta biće i imenovanje članova pojedinih nadzornih odbora, kao i potvrđivanje izbora Lasla Silađija za direktora Ustanove za izradu tapiserija “Atelje 61”. Njega je Upravni odbor, nakon isteka prethodnog mandata i sprovedenog konkursa, ponovo predložio na tu funkciju. Takođe, pravnik Danilo Durutović biće imenovan za zamenika sekretara Skupštine grada, pošto je Zlatko Bucalo, koji je na tu funkciju izabran pre nepunih mesec dana, podneo ostavku.

Zdravko Jelušić je naveo i da je već zakazana nova sednica za naredni petak, jer je potrebno da se usvoji završni račun budžeta za 2015. godinu. Zbog izbora, Novi Sad je zakasnio sa zakonskom obavezom da se usvoji završni račun.

Jelušić nije precizirao šta će još biti na dnevnom redu narednog petka, jer se čekaju i drugi materijali iz Gradskog veća. Naveo je i da postoji mogućnost da 22. jula bude još jedna sednica Skupštine, ukoliko bude potrebno, ali da i to zavisi od toga da li će biti nekih materijala iz Gradskog veća.

Podsetimo da se, prema nezvaničnim informacijama, očekuje da na narednim sednicama bude imenovano još nekoliko direktora javnih preduzeća, kao i gradskih kulturnih i zdravstvenih ustanova, u sklopu podele funkcija unutar vladajuće koalicije.

Autor: 021.rs