Početna Gradske teme Dogradnja Fabrike vode kasni već četiri meseca

Dogradnja Fabrike vode kasni već četiri meseca

fabrika_vode

Dogradnja Fabrike vode koja kasni već četiri meseca možda bude gotova do kraja decembra, saznaje 021.rs. Naime, iz JKP “Vodovod i kanalizacija” su u odgovoru Limancima koji se žale na prljavštvinu koja ostaje iza građevinskih mašina naveli da “prema informacijama koje su dobili od izvođača radova, građevinski radovi na izgradnji nove Fabrike vode treba da budu gotovi krajem decembra 2015.”

rok_za_radove

Zanimljivo je da “Vodovod” koji i sprovodi ovu investiciju već neko vreme ne izlazi sa informacijama o tome kada će tačno biti gotovi radovi započeti na proleće 2014. godine, pri čemu su u ranijim izjavama pominjali proleće naredne godine, mada se jasno vidi da sve kasni tri meseca, jer na tabli na gradilištu stoji da je trebalo da radovi budu gotovi još 9. avgusta ove godine.

Kažimo i da se Limanci već duže vreme žale na prljaštvinu koja ostaje iza ovog gradilišta, što je objavljeno i na sajtu Mesne zajednice Liman.

– “Vodovod” gradi nove zgrade i nova postrojenja kako bi obezbedio dovoljno vode Novosađanima i u najsušnijim periodima i u redu je to što rade, pa i to što do njihovog dvorišta mora da prođe velik broj teških kamiona. Problem je što je rok za izgradnju prošao, a kraj radovima se ne vidi. Ali ni to nije sve. Još je veći problem što je zbog tih radova “Vodovod” napravio ruglo od naše Mesne zajednice. Zar zaista gradilište mora da bude toliko prljavo pa da još svoju prljavštinu izvozi duž cele Drage Spasić? A kada padne kiše i mnogo dalje, duž Fruškogorske i dobrim delom Ulicom Veljka Petrovića. Buka kamiona i prljavština su dojadili građanima i oni apeluju da se prestane sa tako bahatim ponašanjem radnika i kamiondžija. Zar ćemo zaista morati da idemo u gumenim čizmama u jednoj od (nekada) najlepših ulica grada? – naveli su iz mesne zajednice.

vodovod2

Oni su sem apela zvali i inspekciju da reaguje i pisali “Vodovodu”, tako da je malo poboljšana čistoća, ali i dalje su ulice prljave od blata. Kako to izgleda pogledajte u foto galeriji.
Podsetimo i da će dogradnjom Fabrike vode Novi Sad dobiti postrojenje za ozonizaciju i filtere s aktivnim ugljem kojim će se poboljšati kvalitet vode, a pri tome će biti dodat i rezervoar od 10.000 kubika. Vrednost radova je devet miliona evra i sredstva su obezbeđena putem kredita Evropske investicione banke.
Inače, zbog radova na Fabrici vode u petak uveče i subotu prepodne skoro ceo Novi Sad će biti bez vode.

Autor: 021.rs
Foto: MZ Liman