Početna Gradske teme Dom zdravlja na Novom naselju od danas velika kovid ambulanta

Dom zdravlja na Novom naselju od danas velika kovid ambulanta

Objekat Doma zdravlja na Novom naselju od srede, 4. novembra postaje kovid ambulanta.

Kako navode u Domu zdravlja “Novi Sad”, to znači da će ovaj objekat biti jedini za rad sa pacijentima sa sumnjom na kovid infekciju. To podrazumeva da od danas više neće raditi Ambulanta za respiratorne infekcije u objektu “Jovan Jovanović Zmaj” u Zmaj Ognjena Vuka.

Radno vreme Kovid ambulante je 24 časa, sa osam ekipa u toku dana i četiri noću. Ovaj broj se može i povećati u slučaju da se epidemiološka situacija promeni.

Brojevi telefona Kovid ambulante: 021/4879-213, 215, 217, 231, 239 i 243.

Glavni ulaz u objekat biće za pacijente sa sumnjom na kovid infekciju i za te potrebe uzeto je prizemlje i sve prostorije opšte medicine na prvom spratu.

Pacijenti koji u ovom objektu imaju izabranog lekara na medicini rada i stomatologa, ili su im potrebne usluge specijalističke službe, to će i dalje moći da dobiju, ali će ulaz u objekat biti sa zadnje strane. Fizičkim razdvajanjem sprečiće se kontakt kovid i nekovid pacijenata.

“Budući da smo na početku trećeg talasa epidemije koji počinje u najnepovoljnijem delu godine – jesen i zima, tokom kojih imamo loše meteorološke prilike, kao i očekujući veći broj pacijenata obolelih od sezonskih respiratornih oboljenja, ovo smatramo dobrim rešenjem. Na ovaj način pacijentima bi bilo omogućeno da ne čekaju na pregled izvan ustanove, nego u prostranoj čekaonici, posebno jer dolazi sve lošije vreme sa niskim temperaturama, kišom, snegom…”, navode u Domu zdravlja.

U objektu na Novom naselju pacijentima će, kao i do sada, uz timove lekar/medicinska sestra za pregled pacijenata sa simptomima korone, bila pružena usluga uzorkovanja i analize krvi, serološkog ispitivanja, uzimanje brisa za PCR testiranje i RTG snimanja.

Pacijenti koji su do sada odlazili na preglede u objekat na Novom naselju, biće upućeni u ambulante Jovan Jovanović Zmaj, Vršačka, Rumenačka, Jug Bogdan, Bulevar i druge raspoložive ambulante.

Izvor: 021
Foto: Pixabay