Početna Gradske teme Dragan Krstić: Lažni ugovori i poslovni partneri prazne budžete ove male zemlje!

Dragan Krstić: Lažni ugovori i poslovni partneri prazne budžete ove male zemlje!

0

FB_IMG_1454696353049

Dragan Krstić iz Novog Sada, završio je inženjerstvo i menadžment medija, dok se muzikom bavi već skoro deceniju. Kako ga znamo iz grupe “Duo Kroš” koju je osnovao sa bratom Dušanom ali i iz emisije „Sve stranci“, danas je za naš portal u vezi sa predstojećim izborima, na veoma zanimljiv način, prokomentarisao rad Gradske vlade u protekle tri godine, te i šta je to što bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Koliko god da rade, mislim da 90% svog vremena posvećuju sopstvenom PR-u. Bitno im je samo da se slikaju i da vest o njima bude objavljena u svim medijima. Političari moji (ne)dragi, najbolja reklama je dobar rezultat! Čini mi se da Novi Sad ima dobre šanse da postane Evropska prestonica kulture, i to je za svaku pohvalu. Ali su i za to najviše zaslužni ljudi koje slabo ili nikako ne viđamo u medijima. Na kraju će svaki dobar rezultat političari pripisati sebi kako bi na sledećim izborima dobili glas više. Tako da ću im dati ocenu 3, jer smo i dalje živi i možemo da jedemo tri puta na dan, ako smanjimo obroke.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Trebalo bi da se opameti i zaista shvati koliko mladih odlazi iz Srbije. Družim se sa mnogo ljudi, ali njihov broj se prepolovio, zato što su mnogi napustili zemlju. Zapošljavanje mladih mora biti na prvom mestu, zbog njihovog zadržavanja i zbog nataliteta. Ima ova zemlja dovoljno novca, samo što se taj novac prosleđuje u pogrešne ruke. Lažni ugovori i lažni poslovni partneri prazne budžete ove male zemlje. Svi znamo da se to dešava. I onda, prvo teško pronađeš posao, onda bi trebalo da moliš poslodavca da ti isplati 20.000, a nekome bez problema odobre ugovor na 20.0000 za honorarnu uslugu zamene sijalice ili tako nešto. Pa kako da mladi ne odlaze?! Druga stvar koju bih istakao je nedostatak osećaja bezbednosti na našim ulicama. Ako policajaca nema dovoljno, neka zaposle još onih koji će paziti na poštene ljude. Da džibere sklone gde im je mesto, i da svi slobodno koračaju gradom. Neka se usmere na rešavanje bitnih problema, a ne na otimanje instrumenata od muzičara po klubovima.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealni gradonačelnik Novog Sada?

– Novosadski je biti kul, tako da nam treba neko ko nije uštogljen i ko će se svim srcem zalagati za napredak Novog Sada na svim poljima. Iako nije realno, bilo bi dobro da gradonačelnik bude neko kao Igor Mihaljević (novinar O radija).

Autor: Tamara Kovačević
Foto: Privatna arhiva