Početna Gradske teme Dragan Milivojević i dalje glavni urednik Dnevnika

Dragan Milivojević i dalje glavni urednik Dnevnika

Dnevnik

Agencija za privredne registre odbila je 29. septembra da upiše novog glavnog i odgovornog urednika novosadskog Dnevnika i dala izdavaču lista – preduzeću “Dnevnik Vojvodina pres” rok od 30 dana da ispravi nepravilnosti učinjene pri donošenju odluke o imenovanju odgovornog urednika.

Glavni i odgovorni urednik Dnevnika Dragan Milivojević razrešen je sredinom septembra odlukom Nadzornog odbora Dnevnik Vojvodina presa. Od tada, funkciju zajedno obavljaju urednica unutrašnjo-političke rubrike Nada Vujović, urednik sportske rubrike Branislav Punoševac i urednik kulturne rubrike Đorđe Pisarev.

Generalni direktor privrednog društva Dnevnik Vojvodina pres Dušan Vlaović podneo je 27. septembra zahtev APR-u za promenu podataka o odgovornom uredniku, da bi dva dana kasnije Agencija ovu prijavu odbacila.

Kako je navedeno u Rešenju APR-a u koje je UNS imao uvid, “utvrđeno je da je odluka izdavača o imenovanju odgovornog urednika doneta od strane generalnog direktora privrednog društva – izdavača medija, što je suprotno odredbama člana 198, 199, 200, 221. i 224. Zakona o privrednim društvima, a kojim je propisano da odluku treba da donese Skupština privrednog društva koji je izdavač medija”.

APR je ostavio i mogućnost da odluku o imenovanju odgovornog urednika donese i Dnevnik Akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku delatnost, uz dokaz da je za to nadležan. Agencija je takođe utvrdila i da se “zahtev odnosi na promenu podataka o odgovornom uredniku medija, te se istim zahteva registracija tri odgovorna urednika medija, što je suprotno odredbi člana 48. Zakona o javnom ingformisanju i medijima”.

Autor: UNS
Foto: 021