Početna Politika Radin se priključio odborničkoj grupi DS u Skupštini Grada

Radin se priključio odborničkoj grupi DS u Skupštini Grada

0

izbori_kutije_nase2

Član Grupe građana Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) koja je samostalno nastupila na lokalnim izborima, Milovan Radin, pridružio se odborničkoj grupi Demokratska stranka – dr Veljko Krstonošić.

Radin je do sada bio samostalni odbornik u Skupštini Grada i predstavljao svoje birače na izborima, a kako kaže za 021, pridružio se u klupi demokratama zbog iste ideologije i jačih udruženih snaga.

“Kao samostalni odbornik, imate jako malo mogućnosti da se izrazite, jer ni poslovnik, ni zakon o lokalnim izborima ne prepoznaju samostalnog odbornika. On ne može kvalitetno da predstavlja građane koji su ga birali, a pored SRS, mislim da je gradski odbor Demokratske stranke najkvalitetniji u našem parlamentu”, navodi Radin i dodaje da sa demokratama deli pogled na budućnost u kojem treba da se razvija Novi Sad. Međutim, naglašava da zadržava svoju potpunu autonomiju u odlučivanju i prilikom glasanja, te da se ne radi o “promeni dresova”.

“Drago mi je što smo se udružili na ovakav način i to jeste na obostranu korist. Poštujem ovaj tehnički dogovor i mislim da će on dati samo pozitivan razultat. Oni imaju mladost i parlamentarno, a ja radno i životno iskustvo”, tvrdi Radin.

Na pitanje zbog čega bilo kakvo udruživanje kada je NOPO u aprilu saopštio da “su svi isti” i da zbog toga neće ulaziti ni u kakve koalicije, Radin kaže da su se određene stvari promenile, opozicija i vlast konstruisale i da je ovakav, čist tehnički dogovor bolji od “komunalne koalicije” LSV i SNS.

“Razgovarao sam sa svim odborničkim grupama i ovo je najcivilizovaniji pristup koji je trenutno moguć”, kaže Radin.

Odbornička grupa demokrata sa Radinom broji sedam članova.

Podsetimo da je NOPO i u prošlom sazivu imao jedan mandat, ali ih je tada njihov odbornik Živko Ćurčić napustio i priključio se Trećoj Srbiji, nakon čega je isključen iz stranke.

Autor: Gorica Nikolin
Foto: 021