Početna Gradske teme Dragan Stajić: Srećan sam što su iskustva iz našeg porodilišta u najvećoj...

Dragan Stajić: Srećan sam što su iskustva iz našeg porodilišta u najvećoj meri pozitivna

0

Dragan Stajic

Nakon što je nekoliko poznatih Novosađanki za naš portal iznelo svoja pozitivna, ali i negativna iskustva iz jedinog državnog porodilišta u vojvođanskoj prestonici obratili smo se nadležnima Kliničkog centra Novi Sad za ginekologiju i akušerstvo. Upravnik ove ustanove asist. mr sci med. dr Dragan Stajić povodom njihovih izjava rekao je sledeće:

S obzirom na to da je naša ustanova tercijalnog tipa i da kao takva na godišnjem nivou zbrine na hiljade pacijentkinja, očekivano je i prirodno da svaka od njih ima svoj lični doživljaj i mišljenje u odnosu na sve sprovedene aktivnosti i komunikaciju s osobljem tokom boravka. Srećan sam i zadovoljan što su ta iskustva u najvećoj meri pozitivna a na nama je da kroz svakodnevno unapređenje kvaliteta rada i edukaciju kadra na svim nivoima naša usluga bude još bolja. Upravo su mišljenja Novosađanki koje ste intervjuisali ovo i potvrdila, jer je svaka od njih imala različita očekivanja, a na kraju i različit doživljaj porođaja i majčinstva.

Pošto je Kliničkom centru Vojvodine nedavno uručena akreditacija o standardima za porodilišta i neonatalnu zdravstvenu zaštitu ovom prilikom pitali smo upravnika “Betanije” da nam objasni kakve će benenefite doneti porodiljama koje koriste njihove zdravstvene usluge.

Ova akreditacija omogućila nam je da kroz definisanje procesa, standardizaciju i samu procenu nivoa kvaliteta rada, identifikujemo mogućnosti za svaku vrstu unapređenja i poboljšanja efikasnosti na svim nivoima, a potom ih uvrstimo u svakodnevnu praksu – izjavio je Stajić za portal NSHronika.rs.

Autor: Tamara Kovačević
Foto: Privatna arhiva