Početna Gradske teme “Drug nije meta”: Zaustavimo vršnjačko nasilje

“Drug nije meta”: Zaustavimo vršnjačko nasilje

0

drug nije meta2

Društveno odgovorna kampanja sa ciljem podizanja svesti o problemu i načinima prevencije vršnjačkog nasilja pod nazivom “DRUG NIJE META”, održava se od 15. septembra do 15. oktobra ove godine. Organizator promocije je portal Srbija.Danas.com, čiji novinari su nakon višemesečnih istraživanja u saradnji sa dečjim psiholozima, pedagozima, roditeljima, policijom, stručnjacima za digitalno nasilje, nastavnicima i decom koja pohađaju osnovnu i srednju školu odlučili da pokrenu ovu veoma značajnu kampanju.

drug nije meta

Nakon samo nekoliko dana, medijsku podršku su dobili od brojnih poznatih ličnosti, koji su svoj glas dali borbi protiv vršnjačkog nasilja. Ova kampanja se proširila i na mnoge druge elektronske medije na kojima su objavljivane izjave dece koje su žrtve nasilja, mišljenja pedagoga i psihologa, zatim kratkometražni filmovi koji imaju za cilj da na vreme skrenu pažnju i svojim uticajem posredno motivišu gledaoce na otklanjanje uzroka nasilnog ponašanja kod mladih.

Kampanju je među prvima podržala Kancelarija za mlade i Centar za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih “Target” u Novom Sadu.

Autor i foto: NsHronika.rs