Početna Gradske teme Druga izložba mešanaca 19. septembra na Štrandu

Druga izložba mešanaca 19. septembra na Štrandu

0

psi_karlovci

Druga izložba mešanaca, radi promocije udomljavanja pasa mešanaca, održaće se u subotu, 19. septembra na Štrandu, ulaz broj 3, Sunčani kej bb.
Tom prilikom biraće se najbolji pas u 15 kategorija: najlepše štene, izbor za najlepši par dete i pas, najsličniji vodič i pas, najglasniji pas, najčupaviji pas, najlepši pseći par, najlepši pogled, izbor za elegantno popunjenog psa, najstariji pas, najrasniji mešanac, najuobraženiji pas izložbe, pas koji najbolje izvodi trikove, najlepše uši, najšarmantniji pas i najneposlušniji pas.

Cilj izložbe je sistemsko smanjenje broja pasa lutalica na novosadskim ulicama i rasterećenje kapaciteta prihvatilišta, navode iz “Zoohigijene”. Izložba ima za cilj da promeni opštu sliku mešanaca kao nedovoljno dobrog kućnog ljubimca u odnosu na rasnog psa.

Ova izložba biće otvorena za sve ljubitelje životinja, sve one koji su imali, imaju ili će imati pse, sve one koji vole i pomažu psima. Dobrodošli su i psi koji nisu mešanci, ali neće moći da se takmiče.

Mogu se izlagati svi mešanci, kao i slepi, gluvi i invalidni psi. Ne mogu se izlagati štenci mlađi od 3 meseca, visokoskotne kuje, kuje u teranju, psi koji ne trpe druge pse.

Izlagači treba da sa sobom ponesu važeću potvrdu o vakcinaciji protiv besnila. Psi koji ne poseduju ovu potvrdu neće biti pušteni u izložbeni prostor. Jedan pas može biti prijavljen u najviše dve kategorije. Agresivni psi moraju nositi zaštitnu korpu.

Onlajn prijava se šalje na drugaizlozbamesanaca@gmail.com

Izložba će početi u 11 časova.
Izložbu organizuju “Zoohigijena i veterina” i “Gradsko zelenilo”.

Autor: 021