Početna Gradske teme Ekološka radionica na Štrandu ovog vikenda

Ekološka radionica na Štrandu ovog vikenda

0

strandd

Danas i sutra, od 17 časova na Gradskom kupalištu Štrand biće obeležena EKO ZONA na kojoj će biti održana ekološka radionica Udruženja građana „Asistent“. Cilj radionice je približavanje pojma zaštite životne sredine deci. Za učešće na besplatnim radionicima u pesku potrebno je poneti igračke za pesak ( kantice, lopatice, modlice,…) .
Projekat EKO RASPUST sufinansiran je od strane Gradske uprave za zaštitu životne sredine, a realizuje ga Udruženje „Asistent“. Podršku programu pružilo i „Gradsko zelenilo“.

Deca u predškolskom uzrastu ne poseduju znanja koja imaju odrasli, a tada formiraju osnovne stavove i tu je uloga odraslih najvažnija. Navike koje se tada stiču ostaju za ceo život, a posebno je važno da deca znaju razloge. Ako tada shvate uzročno-posledičnu zavisnost između čoveka i prirode dobićemo aktivne i odgovorne osobe prema prirodi. Zato je značajno da deca već u tom uzrastu shvate cilj prikupljanja sekundarnih sirovina, pojam reciklaže i potrebu da sačuvamo prirodne resurse i zaštitimo životnu sredinu.

Autor i foto: NsHronika.rs