Početna Gradske teme Druženje sa najpoznatijim stand up komičarima Srđanom Dinčićem i Jelenom Radanović

Druženje sa najpoznatijim stand up komičarima Srđanom Dinčićem i Jelenom Radanović

0

stand up

U utorak, 3. novembra, sa početkom u 20 časova, u Gimnaziji “Laza Kostić” nastupiće dva najpoznatija stand up komičara, Srđan Dinčić i Jelena Radanović u Srbiji. Svi zainteresovani mogu rezervisati karte na broj telefona 063/528-170, a cena ulaznice je svega 500 dinara.

Srđan Dinčić je poznat kao fenomenalan stand up komičar, jedan od scenarista emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, kao i učesnik / voditelj emisije “Četiri i po muškarca”, a sa organizacijom Standup.rs snimao je emisju “Stanup&more” za Comedy central Extra. Ima iza sebe skoro hiljadu nastupa u proteklih pet godina, a osim toga bio je i učesnik svih festivala stand up komedije u regionu, dok je jedan od headlinera Stand Up Festa već petu godinu.

Jelena Radanović je prva komičarka organizacije Standup.rs.

Na sceni je uvek autoironična a u životu iritantno ironična. U svojoj četvorogodišnjoj karijeri učestvovala je na mnogim festivalima, iza sebe ima vise od 500 nastupa, nastupala je na Stand Up Festu 4 puta dok je prvi put na tom festivalu pobedila na otvorenom mikrofonu i postala član organizacije Standup.rs. Vodila je svoju emisiju na Radio Beogradu 1, snimala je emisiju Standup&more za Comedy central Extra. Ove godine je po prvi put nastupala na engleskom jeziku, na festivalu stand up komedije u Sofiji, i imala turneju Femme frontal u vise od trideset gradova sa koleginicama iz Hrvatske i BiH, Marinom Orsag i Mirandom Lončar.
O sebi je rekla:
Jelena je divna mlada dama koja pripreme za veliko spremanje stana počinje tako što ode do katastra da traži nacrt jer ne vidi zidove od haosa.
Nakon useljenja u novi stan, mesecima nije raspakovala kutuje, tvrdeći svojim prijateljima da je to ustvari jedan umetnički performans koji dokazuje kako smo robovi savremenog konzumerističkog društva i kako možemo da živimo bez gomile stvari. Da, Jelena poznaje stručnu terminologiju i ne plaši se da je upotrebi kada je suoče sa realnošću njene lenjosti.
Uspešno je upisana na devetu godinu sociologije iako njena mama misli da je Jelena diplomirala još pre dve godine. Jelena ovo objašnjava vremenskom razlikom, jer mama živi na sat vremena vožnje od nje. Mada, ko zna koja je vremenska distanca sa koje Vi čitate ovaj tekst, možda je Jelena stvarno diplomirala.
Nije neka domaćica, nema uspeha u kartama, ali zato ima savete u ljubavi. Od njenih tehnika muvanja najpoznatija je ona – Ukucam kod, bus stiže za 11 stanica, pokažem dečku pored mene u fazonu: Taman dovoljno vremena da se smuvaš za mene. Naširoko je poznata sudskim organima koji izdaju zabranu prilaska.
Neko veruje da je čaša polupuna, neko da je poluprazna, a Jelena veruje da iz te čaše svi su pili i želeli što ja sada.