Početna Gradske teme Državni revizor ove godine kontroliše Pokrajinu, Grad Novi Sad i KCV

Državni revizor ove godine kontroliše Pokrajinu, Grad Novi Sad i KCV

Državna revizorska institucija trenutno se nalazi u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, Gradu Novom Sadu i u Kliničkom centru Vojvodine, gde kontroliše poslovanje i trošenje ovih ustanova i organa.

Revizije bi trebalo da traju mesecima jer su izuzetno obimne i detaljne, a reč je i o velikim sistemima, sa kompleksnim organizacijama.

Pretpostavka je da ovo nisu jedini subjekti revizije ove godine u Novom Sadu. Ko će sve od javnih preduzeća i ustanova u gradu biti predmet posete državnog revizora nije trenutno moguće otkriti, objašnjava za 021 predsednik Državne revizorske institucije Duško Pejović.

“Ko su ostali subjekti revizije koji se nalaze u programu revizije za 2019. godinu, a kojima još uvek nije uručen zaključak o sprovođenju revizije, nismo u mogućnosti da odgovorimo zbog poverljivosti ovog dokumenta”, navodi za 021 predsednik DRI.

Kako dodaje, celokupan spisak organa, ustanova i preduzeća koji će biti pod kontrolom revizora ove godine biće javno objavljen – kao i do sada, na sajtu Državne revizorske institucije.

Saznanja revizora o radu ustanova i organa pod revizijom objavljuju se krajem svake kalendarske godine. Objavljeni podaci uvek se odnose na prethodnu godinu, pa će se tako podaci o kontroli poslovanja ove godine odnositi na 2018. godinu.

DRI je prošle godine otkrio manipulacije i nezakonitosti, između ostalog, u Sremskim Karlovcima, gde nisu pronađeni dokazi da je portal Brif, dobitnik ubedljivo najviše sume novca na medijskom konkursu, realizovao sadržaj za koji je plaćen.

DRI je otkrila mahinacije i u “Vodama Vojvodine” sa odvodnjavanjem, ali i sa medijskim davanjima, dok je u “Putu” otkrila zaposlene koji nemaju dokaze o potrebnoj stručnoj spremi.

U “Gradskom zelenilu” je DRI otkrila povlašćene pomoćnike direktora i nezakonita zapošljavanja, a u Zavodu za transfuziju nezakonito prisvojene milione dinara od distribucije krvi bolnicama.

Uvećani koeficijenti i ručkovi predsednika opštine na račun građana otkriveni su, između ostalog, u poseti Beočinu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay