Početna Gradske teme DSS traži od SNS da im prepusti KCNS

DSS traži od SNS da im prepusti KCNS

kulturni-centar-novi-sad

DSS traži od SNS da im prepusti mesto direktora Kulturnog centra Novog Sada kako bi se ispoštovao koalicioni sporazum, jer su ostali bez direktorske funkcije na Spensu kada je direktor Milan Balać prišao SNS. Zamenik gradonačelnika i predsednik Gradskog odbora DSS-a Borko Ilić kaže za Blic da traže da se ispoštuje koalicioni sporazum.

“Tražimo da se ispoštuje koalicioni dogovor srazmerno našoj snazi u gradskoj koaliciji ili da se napravi novi aneks ugovora. Ako se to ne desi, izlazimo iz vlasti”, naveo je Ilić.

Zahtev DSS-a stiže pošto Milan Balać, koji je na mesto direktora Spensa postavljen nakon konkursa, ne planira da podnese ostavku. DSS se nada mestu direktora Kulturnog centra, gde se od nedavno kao v.d. nalazi Bojan Panaotović, koji je zamenio Andreja Fajgelja iz Treće Srbije koji je podneo ostavku nakon afere sa zapošljavanjem saradnice uz ogromnu platu.

Za sada iz SNS nema odgovora. Pitanje direktora KCNS može još više da se iskomplikuje, jer je Panaotović u međuvremenu, nakon raskola u Trećoj Srbiji, prišao odborničkoj grupi Srpska liga koju čine nekadašnji članovi te stranke, pa ovo direktorsko mesto sada može da traži i Treća Srbija.

Autor: Blic