Početna Gradske teme Dunavski biznis forum 18. i 19. oktobra u Novom Sadu

Dunavski biznis forum 18. i 19. oktobra u Novom Sadu

ThinkstockPhotos-

Dunavski biznis forum biće održan u Novom Sadu 18. i 19. oktobra, a pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić pozvao je sve gradove i opštine u Vojvodini da na njemu učestvuju.

Bjelić je na konferenciji za novinare upriličene tim povodom rekao da je Dunavski biznis forum značajan za povezivanje privreda u regionu.

– Dunavski biznis forum je usmeren na podsticanje kooperacije između zemalja koje povezuje Dunav, koje nastoje da iskoriste potencijale te reke i kreiraju povoljnu atmosferu za privredna ulaganja u oblasti transporta, zaštite životne sredine, energetike i agrobiznisa – rekao je Bjelić.

Kako su naveli organizatori, ovogodišnji forum će okupiti oko 2.000 učesnika, a u planu je da taj događaj bude uvršten u zvaničan kalendar Evropske komisije.

Osim promocije ekonomskih mogućnosti i potencijala Vojvodine, Forum će imati i edukativni karakter, jer će na panelima učestvovati i studenti Novosadskog univerziteta.

Zvanični partner Dunavskog biznis forum je Institut evropskih regiona iz Salcburga.

Forum je posvećen Dunavskoj strategiji, dokumentu koji je sačinila Evropska komisija sa ciljem da se u širem regionu koji povezuje Dunav, povežu ljudi, ideje i tržište, da se obezbedi privredni i ukupan društveni prosperitet.

Izvor: Beta
Foto: ThinkstockPhotos