Početna Gradske teme Duplo više dece u vrtiću “Zeka” u Budisavi

Duplo više dece u vrtiću “Zeka” u Budisavi

0

Vrtić „Zeka“ u Budisavi pohađalo je 74 mališana koji su bili raspoređeni u tri grupe. Adaptacijom tavanskog prostora, kapacitet vrtića je povećan. Sada u ovom vrtiću ima četiri sobe više, duplo više dece može da boravi u njemu, a po prvi put su oformljene i tri jaslene grupe (do tri godine starosti), što je od velikog značaja za roditelje iz Budisave i okolnih naselja. Investiciju na adaptaciji vrtića Grad Novi Sad platio je skoro 20 miliona dinara.

Od nedavno adaptirani prostor u vrtiću „Zeka“ broji sedam grupa, deca pohađaju grupe na srpskom i mađarskom jeziku. Sada je omogućen prijem 45 dece jaslenog uzrasta i 32 dece uzrasta od tri do sedam godina koja će pohađati mešovitu grupu.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić obišla je vrtić „Zeka“ u Budisavi i istakla da je cilj gradskih vlasti da sva deca mogu da idu u vrtić u mestu u kojem žive.

– Želimo da liste čekanja postanu prošlost i zato je naš prioritet izgradnja novih vrtića. Ove godine krećemo u izdradnju tri moderna objekta u Veterniku, Sajlovu i Adicama i time ćemo obezbediti smeštaj za još 680 dece – istakla je Dina Vučinić.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad