Početna Gradske teme Đurađ Jakšić: Novom Sadu vratiti duh i šarm “Srpske Atine”

Đurađ Jakšić: Novom Sadu vratiti duh i šarm “Srpske Atine”

0

Djuradj Jaksic

Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora i šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Novog Sada dao je svoje viđenje o radu Gradske vlade, onome što bi nova vlast trebala da uradi, kao i tome ko bi bio idealni gradonačelnik našeg grada.

Gospodin Jakšić ujedno je i član Predsedničkog kolegijuma i Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Aktuelna vlast u gradu je najgora u istoriji Novog Sada. Grad se u prethodne tri i po godine nije razvijao i napredovao, nego je životario i tavorio, zato što je na njegovom čelu bila nesposobna, nezainteresovana i bahata vlast. Bez obzira na najveći budžet po glavi stanovnika u Srbiji i sve potencijale i prednosti koje grad ima za tri i po godine u Novom Sadu nije pokrenuta, niti realizovana, ni jedna kapitalna investicija, a problemi su se množili. Ova vlast se ceo mandat bavila sama sobom i pokazala da nema plan, program i viziju razvoja grada, ne ume da prepozna i odredi prioritete i zato je njen rezultat poražavajući. Gradska vlast je propustila veliku šansu, protraćila čitav mandat, potrošila sve kredite i zato će na izborima biti kažnjena.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Novom Sadu vratiti duh i šarm “Srpske Atine”, koji ga je krasio u drugoj polovini 19. veka, kada je bio centar duhovnosti, pismenosti i kulture srpskog naroda. Neophodno je povećati stepen bezbednosti, urediti zapuštene novosadske parkove i dečja igrališta i komunalno opremiti one delove grada do kojih još uvek, u 21. veku, nije stigla civilizacijska potreba – asfalt, voda, struja i kanalizacija.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Kandidat Srpske radikalne stranke. Jedan od najvećih aduta nas srpskih radikala u izbornoj kampanji pored programa za grad, biće ljudi. Koji su to ljudi? Oni koji građane nikada nisu prevarili, koji su pokazali da su kompetentni, iza kojih nema ni jedne kriminalne afere i, u krajnjoj liniji, oni koji su pokazali da su spremni da se žrtvuju za ideju. Jedan od takvih biće kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Novog Sada.

Autor: Jelena Dopuđ
Foto: Privatna arhiva