Početna Gradske teme Đurđev: Otkaz je posledica straha određenih interesnih krugova

Đurđev: Otkaz je posledica straha određenih interesnih krugova

0

aleksandar--djurdjev-

Donedavni član Treće Srbije Aleksandar Đurđev, koji je juče otpušten sa mesta izvršnog direktora JKP “Informatika”, saopštio je da je otkaz posledica straha određenih interesnih krugova, zbog politike koju zastupa.
On tvrdi da progon počinje u trenutku kada njegova partija “Srpska liga” aktivno radi na ujedinjenju desničara, dok kritikuje nedovoljnu aktivnost državnih organa na rešavanju krize sa azilanatima i dok poziva na otvorenu saradnju sa Rusijom i evropskom desnicom. Dodaje da očekuje i nastavak ovog progona u narednim danima.

djurdjev_otkaz_1

U e-mailu koji su medijima ranije prosledili anonimni radnici “Informatike”, navodi se da je otpuštanjem Đurđeva stavljena tačka na gotovo tri godine koliko je “iz senke” upravljao ovim novosadskim komunalnim preduzećem.

Đurđev se ‘proslavio’ brojnim aferama i ostao upamćen kao ubedljivo najbahatiji direktor u gradu. Od razbijanja čajne kuhinje u zgradi firme, preko trošenja više miliona dinara na reprezentaciju, zaključno sa napadom na konobara u Skupštini Novog Sada. Takođe, pominje se kao glavni organizator dodele predmeta sudskim izvršiteljima. Zbog takvog ponašanja izbačen je iz stranke Treća Srbija, što mu je ukupno četvrta partija iz koje je isključen u poslednjih četiri godine“, stoji u pismu anonimnih radnika.

Podsetimo, Đurđev je do pre nekoliko meseci bio član Treće Srbije, stranke koja je nastala kada su se članovi novosadskog odbora Dveri ocepili i dali podršku SNS.
On je sa nekoliko članova Treće Srbije napustio ovu partiju zbog sukoba sa vrhom stranke i formirao odborničku grupu “Srpska lista”.

djurdjev_otkaz_2

Autor i foto: 021.rs