Početna Gradske teme Prekrečena četiri grafita mržnje

Prekrečena četiri grafita mržnje

0

smrt2

Po prijavi Komunalne inspekcije i Saveta Mesne zajednice u Budisavi Anti-grafitna jedinica “Gradskog zelenila” tokom današnjeg prepodneva uklonila je četiri grafita mržnje u tom prigradskom naselju. Svi grafiti nalazili su se u Vojvođanskoj ulici. Tri su bila usmerena protiv policije (“SMRT POLICIJI”), a jedan protiv građana romske i jevrejske nacionalnosti (“SMRT CIGANIMA I JEVREJIMA”).

Kao i svaki put u ovakvim slučajevima, Anti-grafitna jedinica je odmah po prijavi izašla na teren i uklonila natpise neprimerenog sadržaja. Od novembra prošle godine, kada je na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića ova jedinica osnovana u sastavu “Gradskog zelenila” do danas je uklonjeno preko 900 grafita mržnje sa cele teritorije novosadske opštine.

“Gradsko zelenilo” i ovoga puta ističe da će biti dosledno u ovom poslu dok i poslednji grafit koji narušava vekovima stvaranu toleranciju među ljudima na ovim prostorima ne bude nestao sa fasada na teritoriji Novog Sada.

Autor i foto: NsHronika.rs

11:30 02.09.2015.

U Budisavi su se na dva mesta pojavili grafiti mržnje “Smrt policiji”. Građani koji su 021.rs poslali fotografije navode da u ovom novosadskom prigradskom naselju do sada nisu viđani ovakvi grafiti. Kako su oba napisana crvenim sprejom i stil pisanja je isti, može se pretpostaviti da je autor ista osoba.
Grafiti “Smrt policiji” su se i ranije pojavljivali na novosadskim ulicama, ali ovo je prvi put da se pojavljuju u nekom od prigradskih naselja.

Autor i foto: 021.rs