Početna Gradske teme Dušan Bajatović: Od aprila niža cena gasa

Dušan Bajatović: Od aprila niža cena gasa

0

bajatovic tanjug

Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović najavio je danas niže cene priordnog gasa od aprila do juna. Bajatović je nakon regionalne konferencije “Energetske perspektive i izazovi” na Novosadskom sajmu novinarima rekao da će aktuelna cena prirodnog gasa važiti do kraja marta meseca, a da će u periodu od aprila do juna biti niža.
Govoreći o tržištu prirodnog gasa i drugih energenata u Srbiji Bajatović je kazao da je ono liberalizovano i da svako može da dobije licencu za trgovinu.

Svi mogu da pristupe višku transportnog sistema koji će biti pod vlasništvom Distribucije gasa srbije kao nove firme i svi mogu da se pojave na srpskom tržistu – rekao je Bajatović.

Po njegovim rečima cene neće biti jedini opredeljujući faktor prilikom odlučivanja od koga će se kupovati prirodni gas ili električna energija, već da će značajan uticaj na to imati uslovi iz ugovora o načinu povlačenja energenata, garancijama za preuzete količine i drugi parametri.

Bajatović je rekao da veruje da će vreme prave konkurencije na tržištu Srbije kada je o nergentima reč, biti od 2018. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug