Početna Politika Miroslav Vasin kandidat DS za predsednika pokrajinske vlade

Miroslav Vasin kandidat DS za predsednika pokrajinske vlade

0

izvrsno vece2

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) jednoglasno je odlučio da kandidat za predsednika pokrajinske vlade te stranke bude Miroslav Vasin, saopšteno je iz te stranke.

Miroslav Vasin je diplomirani pravnik, više od 20 godina je radio u privredi. Od 2008. godine obavljao je funkciju pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a od 2012. bio je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Trenutno je i na funkciji potpredsednika Pokrajinske vlade.

Iz DS su naveli da je za vreme njegovog mandata Vojvodina “privukla više od 40 odsto stranih direktnih investicija na nivou Srbije, a ostvareni su značajni rezultati u oblasti turizma i socijalnog dijaloga sindikata i poslodavaca”.

Građani Vojvodine upoznali su ga kroz programe afirmacije rodne ravnopravnosti, borbe protiv nasilja u porodici, pomoći ženskom preduzetništvu, osnivanju više 400 ženskih seoskih udruženja – navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka dodala je da je Vasin posvećen radu sa udruženjima građana i prepoznat kao istinski promoter vojvođanskih vrednosti, multikulturalnosti, tolerancije, uvažavanja različitosti i zajedničkog života.

Vasin je i predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu, a na toj funkciji je od 2013. godine.

Izvor: Beta
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications