Početna Gradske teme Duško Radosavljević povukao ostavku na mesto predsednika Saveza antifašista Vojvodine

Duško Radosavljević povukao ostavku na mesto predsednika Saveza antifašista Vojvodine

Profesor Duško Radosavljević povukao je ostavku na mesto predsednika Saveza antifašista Vojvodine, navodi se u saopštenju koje je Radosavljević prosledio listu Danas.

On za Danas navodi da je odluku o povlačenju ostavke doneo nakon konsultacija sa kolegama.

“Nakon konsultacija u Savezu antifašista Vojvodine i Savezu antifašista Srbije, svestan odgovornosti za nesmetano delovanje Saveza antifašista Vojvodine, povlačim ostavku, podnetu 11. aprila. Smrt fašizmu – sloboda narodu”, navodi Duško Radosavljević.

Pre desetak dana u Beogradu je održana sednica GO Saveza antifašista Srbije, gde je Glavni odbor nedvosmisleno dao svoju punu podršku dosadašnjem radu Duška Radosavljevića na funkciji predsednika SAV-a, za željom da on svakako nastavi da je i dalje obavlja.

“Sa iznenađenjem smo konstatovali odsustvo druga Duška Radosavljevića, predsednika SAV-a, kao što smo, i sa još većim iznenađenjem, u listu Danas, videli razlog nedolaska. Jedina tačka dnevnog reda sastanka je budućnost SAFS-a u svetlu današnje teške i veoma složene političke situacije, u Srbiji u celini, ali i u Vojvodini”, navodi u pismu Aleksandar Kraus, predsednik SAFS.

Više o ostavci Radosavljevića čitajte OVDE.

Izvor: Danas
Foto: Printscreen/YouTube