Početna Gradske teme DZNS: Prijavite se u Školu za bake i deke

DZNS: Prijavite se u Školu za bake i deke

0

Pozivaju se svi zainteresovani građani da se upišu u Školu za bake i deke koja će biti sastavni deo budućeg Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja koje osniva Dom zdravlja “Novi Sad“.

Cilj Škole za bake i deke je unapređenje zdravlja porodice koja je osnovna ćelija svakog društva i koja je u savremenom trenutku izložena mnogostrukim uticajima.

Poštovani sugrađani, buduće i sadašnje bake i deke, prijavite se u Školu za bake i deke na broj 021/66-16-360 i 021/48-79-862.

Predavanja će se održavati u Upravnoj zgradi Doma zdravlja “Novi Sad“ na Bulevaru cara Lazara br. 75, u petak, 29. novembra u 11 časova.

Roditelji sadašnjih ili budućih roditelja (naše bake i deke) su nezaobilazna međugeneracijska spona u vertikali koju čine tri generacije. Bake i deke su neprocenjivi resurs koji svojim iskustvom u podizanju dece mogu da pomognu budućim i mladim roditeljima (svojoj deci) kao i svojoj unučadi. Veliki deo roditelja se u čuvanju dece, dok su oni na poslu, oslanja u potpunosti ili delimično na tzv. baka /deka servis.

“Kako bi povećali znanje i veštine deka i baka za čuvanje dece (bezbednost, pravilna ishrana i nega deteta, postupanje u određenim zdravstvenim stanjima) ali i u pružanju informacija i usvajanja znanja i veština koje su potrebne za zdravu starost u fizičkom, psihičkom i socijalnom smislu, osnivamo Školu za bake i deke!”, poručuju iz Doma zdravlja Novi Sad.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay