Početna Gradske teme Ekipa „Zoohigijene” uhvatila agresivnog psa

Ekipa „Zoohigijene” uhvatila agresivnog psa

Pas koji je zbog agresivnog ponašanja danima zadvao muke Čenejcima juče po podne uhvaćen je i zbrinut u prihvatilištu JKP „Zoohigijena i veterina” potvrdili su nam iz tog preduzeća.

Brza reakcija usledila je nakon što su dva čitaoca sa Čeneja pozvala našu redakciju da bi skrenula pažnju na muke koje im zadaju napušteni psi koji besciljno lutaju sokacima.Kako kažu Čenejci, u tom delu grada obitava na desetine pasa bez vlasnika. Međutim, u proteklom periodu žitelji su „vodili borbu” s crnim psom koji se ponašao izuzetno agresivno.

Sugrađanka S. K. požalila nam se da još od početka meseca svakodnevno upućuje poziv JKP „Zoohigijena i veterina Novi Sad” u čiju nadležnost spada zbrinjavanje napuštenih pasa, ali da nema rezultata.– Pre deset dana taj pas napao je moju majku, koja je u tom trenutku vodila dvoje dece, da bi se, samo dva dana kasnije, ustremio na mene – ispričala je S.K. nemili događaj. – Pukom srećom, oba puta se našao neko od komšija da priskoči u pomoć.

Šefica prihvatilišta JKP „Zoohigijena i veterina Novi Sad” Snježana Šerval pojasnila je za naš list da su radnici tog preduzeća 8. februara otišli u Čenej po pozivu građana i da su tom prilikom uhvaćena tri psa, ali da „problematični” nije bio među njima.

– Nažalost, ne možemo da izađemo na teren odmah po primljenom pozivu jer se dešava da dnevno dobijemo više od 70 prijava građana, te smo prebukirani – objasnila je Snježana Šerval, dodajući da su u prihvatilištu već smešteni psi iz tog prigradskog naselja. – Prioritetno reagujemo na prijave o napuštenim psima blizu škola i vrtića. Naravno, to ne znači da zapostavljamo druge građane. Iako smo uspeli da uhvatimo psa na kojeg su se građani žalili, nastavićemo da i u narednom periodu obilazimo čenejske ulice u cilju rešavanja pitanja napuštenih psa.

Kako je objasnila Snježana Šerval, osim toga treba imati na umu i okolnosti u kojima se hvataju psi, a kojih građani često nisu svesni. Veliki izazov prilikom hvatanja pasa predstavlja otvoren prostor, kada se psi mogu razbežati i uzaludno ih je vijati, a tu je i nepristupačnost terena zbog blata.

Nadležni se nadaju da će hvatanje tog psa umiriti Čenejce, koji će, bez straha da će biti napadnuti, moći da šetaju ulicama svog naselja.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay/ilustracija