Početna Crna hronika Majka silovatelja uznemirena: Mom sinu je neophodno lečenje

Majka silovatelja uznemirena: Mom sinu je neophodno lečenje

– Najviše bih volela da mog Duška smeste u bolnicu, na lečenje. Odmalena je veoma bolestan, kaže, za “Novosti”, Danica Murgaški (80), majka Dušana Murgaškog zvanog Pikaso (60), višestrukog silovatelja i povratnika. On je iza rešetaka proveo četvrt veka, a od nedelje je ponovo osumnjičen, ovog puta za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Murgaški, koji se sa izdržavanja treće po redu zatvorske kazne zbog silovanja vratio početkom decembra prošle godine, uhapšen je u nedelju uveče jer je nožem nasrnuo na M. Č. (44), radnicu Centra za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine, i povredio je. On je, prethodno, kolima Hitne pomoći dovezen na trežnjenje, s obzirom na to da je bio u teže alkoholisanom stanju.

– Čula sam za incident – kaže vidno uznemirena Danica. – Sigurno nije u redu to što je uradio, ali verujem da nije imao nameru. Zato smatram da mu je neophodno lečenje.

Danica kaže daje njen sin odmalena teško bolestan od epilepsije. Pohađao je novosadsku školu “Milan Petrović” za decu i omladinu ometenu u razvoju, a kasnije je završio zanat za bravara. Trenirao je i karate, družio se s momcima iz kraja…
– Počeo je da radi fizičke poslove i nadala sam se da će sve biti u redu. Teško mi je palo to što je u zatvoru proveo tolike godine – nastavlja Danica. – Bio je Duško oženjen, ima ćerku, već veliku. Nažalost, nismo u kontaktu, jer njih dve žive u Makedoniji. Inače, on je prema meni uvek pažljiv.

Murgaški će u utorak biti saslušan u tužilaštvu, nakon čega će se odlučivati o eventualnom pritvoru.

Napadnuta radnica Kliničkog centra Vojvodine Č. M. (44) zadobila je višestruke povrede.
Posle hirurške obrade rana i konsultativnog pregleda psihijatra zbog psihičkih trauma koje je zadobila prilikom napada puštena je na kućno lečenje – saopštio je KCV.

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay