Početna Gradske teme Danas počinje Eko Tour de Naselje

Danas počinje Eko Tour de Naselje

eko_tur_de_naselje

Prva izložba u sklopu projekta “Eko Tour de Naselje” održaće se u sredu, 19. avgusta u 17 časova, na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak. “Eko Tour de Naselje” projekat, podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, traje već oko dva meseca i počeo je javnim pozivom Novosađanima da doniraju svoje stare bicikle koji će biti preuređeni u nove, zanimljive i živopisne eksponate.

Pored same izložbe, projekat se sastoji i od turističkih obilazaka, na preuređenim biciklima, znamenitih delova Novog naselja, kao što su Crkva Prenosa moštiju Svetog Save, ergela, Ranžirna stanica, u koje su uključene i edukativne priče vodiča i domaćina, kao i podizanje svesti stanovništva o ekologiji, zaštiti životne sredine i zdravijim načinima života.

Izložbe će biti otvorene 19, 20, i 21. avgusta, od 17 do 19 časova na pomenutoj lokaciji, a svake naredne subote i četvrtka će biti organizovane ture po Novom naselju, u kojima će biti posećene neke od odabranih lokacija. Broj učesnika turističkih obilazaka je ograničen, te pozivamo sugrađane da se prijave putem mejla novokulturnonaselje@gmail.com ili putem Fejsbuka, nakon čega će biti kontaktirani i obavešteni o vremenu i programu obilazaka.
Na programu Novog Kulturnog Naselja do kraja leta su i festival autorskog filma “21114 kadrova” koji se održava krajem avgusta i polovinom septembra festival “Dobro došli na Naselje 2”.

Autor: 021.rs