Početna Gradske teme Međunarodni dan mladih obeležen na Štrandu

Međunarodni dan mladih obeležen na Štrandu

0

medjunarodni-dan-mladih-

Međunarodni dan mladih obeležen je juče na Štrandu. Program obeležavanja Međunarodnog dana mladih počeo je u 17 časova, a učestvovale su brojne nevladine organizacije, studentske i školske organizacije, Fond za mlade talente kao i Sportski savez Srbije.

Drago mi je što se na ovom mestu videlo koliko podrške lokalna samouprava pruža omladinskim organizacijama, i uvek će u resornom ministarstvu imati istinskog prijatelja. Izabrali smo Novi Sad da obeležimo ovaj važan datum zato što je ušao u najuži izbor za Omladinsku prestonicu Evrope, i jako je važno da mladi shvate da nastojimo da promovišemo sve njihove vrednosti. Ovde je danas preko 30 organizacija iz civilnog sektora, što je pokazatelj dobre saradnje sa vladinim sektorom“, istakao je ministar sporta Vanja Udovičić naglasivši značaj donošenja strateških dokumenata Nacionalne Strategije za mlade i Akcionog plana za mlade.

Posetioci Štranda imali su priliku da se oprobaju u različitim sportskim i rekreativnim aktivnostima, da učestvuju u edukativnim radionicama, ali i da uživaju u svirci mladih bendova.

Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila je 12. avgust kao Međunarodni dan mladih 2000. godine, a u Srbiji on se zvanično obeležava od 2007. godine. Međunarodni dan mladih ima za cilj da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja mladih. Ove godine Ujedinjene nacije istakle su građanski aktivizam kao temu od posebnog značaja.

Autor i foto: 021.rs