Početna Gradske teme Evo ko su novi direktori novosadskih JP i JKP-ova

Evo ko su novi direktori novosadskih JP i JKP-ova

0

skupstina-grada-novi-sad-parlament-rtv- (1)

Kadrovska komisija Skupštine grada prihvatila je ostavke pet direktora javnih predzeća, a do Skupštine grada u ponedeljak 11. juna, očekuje se da će ih biti još, saznaje 021.rs.

Ostavke su podneli direktor “Informatike” Dejan Čelar (Treća Srbija), “Spensa” Aleksandar Šukić (SNS), “Gradskog zelenila” Aleksandar Bogdanović (SNS), “Puta” Željko Džkula (SNS) i “Tržnice” Miloš Tubić (DSS).

Pored ovih pet direktora čije su smene potvrđene na kadrovskoj komisiji, prema informacijama 021.rs, potpisane su i čekaju na potvrdu ostavke direktora “Čistoće” Vladimira Zelenovića i “Vodovoda” Pavla Sečivanovića, direktora Apoteke “Novi Sad” Slobodanke Mihailović. Oni su podneli ostavke uglavnom uz obrazloženje da su u pitanju lični razlozi, ali se zapravo radi o tome da će na njihova mesta doći novi ljudi nakon preraspodele preduzeća unutar koalicije koja vodi Grad.

Izvesno je da će do skupštinske sednice u ponedeljak ili do narednih sednica 15. jula i 22. jula i drugi direktori preduzeća i ustanova podnositi ostavke. Njihov odlazak zavisi od toga da li je već utvrđeno ko će ih zameniti od kadra koje stranke.

Prema informacijama 021.rs, trenutno unutar stranaka i same koalicije SNS-SPS-LSV-SPO-JS-PUPS-SDPS-SVM-ZS traje potraga za ljudima koji će biti ne samo direktori, nego i članovi nadzornih odbora i drugih tela. Mada se za neke funkcije već spominju pojedina imena, formalno ni jedan dokument još nije napisan u Skupštini, tako da do ponedeljka još ima vremena za kadrovske rotacije.

Prema poslednjim informacijama, 021.rs direktor “Gradskog zelenila” će biti Miloš Egić. Ovde dolazi na predlog SNS-a, a do sada je bio načelnik Gradske Uprave za urbanizam.

JKP “Put” će preuzeti Dušan Radojičić, dosadašnji direktor preduzeća “Održavanje i usluge”, a njega je predložio SNS. On je od 2010. do 2013. godine radio u Razvojnoj banci Vojvodine, a potom kao pomoćnik i zamenik direktora u “Održavanje i usluge”.

“Informatiku” će voditi Nenad Barac iz SNS-a (gde je preleteo iz Nove Srbije), odbornik i direktor Slobodne carinske zone. On je javnosti napoznatiji po tome što je marta 2014. izazvao saobraćajnu nezgodu službenim vozilom na Bulevaru Evrope kada su dve osobe povređene.

Direktor Spensa će biti Milan Jarić, koji je do 2012. biti član DS-a, nakon čega je prešao u SDPS Rasima Ljaića i sada nije sigurno u kojoj je stranci. Nekada je bio na funkciji pomoćnika direktora “Lisja” dok je DS vodio Novi Sad.

“Vodovod” će voditi Gvozden Perković iz LSV-a, koji je godinama bio direktor Turističke organizacije Vojvodine, a smenjen je nedavno rešenjem Pokrajinske vlade.

“Tržnica” je takođe pripala LSV-u, i tu za direktora dolazi Dušan Bajić, koji je već ranije bio direktor tog preduzeća. Tokom karijere je obavljao niz rukovodećih funkcija u gradskim i pokrajinskim ustanovama.

Na čelo Apoteke “Novi Sad” verovatno će doći Nada Ilić, kadar LSV-a, koja je do sada bili pomoćnica direktora u toj ustanovi.

Podsetimo da osim izmena na rukovodećim mestima u javnim preduzećima, gradonačelnik Miloš Vučević obavlja i kadrovske promene u Gradskoj kući, pa je tako imenovao nove pomoćnike, kao i šefa kabineta.

Autor: 021.rs
Foto: RTV