Početna Danas u gradu Danas se otvaraju kapije Exit-a

Danas se otvaraju kapije Exit-a

eXIT_2016

Danas će na Petrovaradinskoj tvrđavi početi 16. izdanje Egzita i trajaće do ponedeljka. Kapije festivala otvaraju se u 19 časova, a kroz njih će, prema procenama organizatora, proći između 45 i 50 hiljada ljudi iz više od 60 država, kako bi pratili nastupe više od 700 izvođača na oko 20 bina i festivalskih zona.

Ove godine broj stranih turista biće veći za čak 30 odsto u odnosu na prošlogodišnji Egzit. Osim gostiju iz regiona, iz Velike Britanije i Holandije, ove godine povećan je broj posetilaca iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije, a tu su i gosti iz Meksika, Argentine, SAD, Kanade, Brazila, Južnoafricke Republike, kao i Kine i Japana.

Najavljene vremenske prilike odgovaraju dobrom provodu i atmosferi tokom četiri festivalska dana, jer je prognozirano sunčano i toplo vreme. Ulaznice za Egzit dostupne su još samo za publiku u Srbiji, a određeni broj ulaznica biće dostupan i svake večeri na festivalskim blagajnama na tvrđavi.

Program festivala možete pronaći OVDE.

Inspekcija kontroliše taksiste

Tokom trajanja festivala saobraćajni inspektori će samostalno i u saradnji sa Saobraćajnom policijom kontrolisati taksi prevoznike, rečeno je u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove. Na posetioce festivala se apeluje da prilikom ulaska u taksi vozilo obavezno pogledaju cenovnik i pitaju za iznos taksi tarife po kilometru. Ukoliko budu imali ikakve neprijatnosti, treba da se obrate dispečerskoj službi Gradske uprave za inspekcijske poslove 4872-402 i 4872-403.

Inspekcija će preduzimati različite mere kažnjavanja u zavisnosti od vrste prekršaja, a naročito ako se taksisti ne pridržavaju taksi tarifa. Taksisti će ostati bez vozila ukoliko nemaju registrovanu delatnost ili ako nemaju odobrenje za rad od lokalne samouprave. Takođe, mogu biti i isključeni iz saobraćaja.

Autor: 021