Početna Gradske teme “Evropa” dovodi investitore u Novi Sad

“Evropa” dovodi investitore u Novi Sad

Bulevar Evrope

Osim još jednog izlaska na auto-put Subotica Beograd najduži bulevar u gradu omogućiće gradskim vlastima da investitorima ponude čak 900 hektara atraktivnog gradskog građevinskog zemljišta. U subotu je za saobraćaj otvorena četvrta faza Bulevara Evrope koja se proteže od Rumenačkog puta do auto-puta, duga oko 3.100 metara.

Sam Bulevar Evrope, čija je izgradnja počela još 2005. i koji je ukupno dug 7.068 metara, proteže se sve do Limana, prateći nekadašnju trasu Subotičke pruge, a upravo poslednja deonica, u koju je uloženo 2,7 milijardi dinara, bila je najkomplikovanija za izgradnju jer se na njoj nalazi nadvožnjak preko železničkih postrojenja i Privrednikove ulice, dug oko 450 metara, kao i most preko Kanala DTD u dužini od 176 metara.

Otvaranjem novog bulevara urbani deo grada se maksimalno rasterećuje od teretnog saobraćaja – istakao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, prilikom obilaska nove saobraćajnice.

Dejan Mandić, direktor JP “Zavod za izgradnju grada”, uz napomenu kako su radovi na ovoj značajnoj saobraćajnici završeni krajem 2015. naveo je kako Bulevar Evrope za Novi Sad predstavlja veliku prekretnicu, posebno kada je u pitanju industrijska zona zbog direktnog izlaza na autoput E-75.

O tome šta to znači za grad, najbolje govori to što na ovom potezu, u jednom komadu, imamo parcelu od 23 hektara. Siguran sam da će to potencijalnom investitorima mnogo značiti. Samim tim, privođenje zemljišta duž Bulevara planiranoj urbanističkoj nameni predstavlja značajan zamajac privrednom razvoju Novog Sada – rekao je Mandić.

Direktor Mandić, zahvalio se, takođe, Zoranu Drobnjaku, direktoru JP “Putevi Srbije” na odličnoj saradnji, posebnu u delu radova na auto-putu, gde je, za potrebe povezivanja bulevara, izgrađena nova petlja, dok je gradonačelnik Vučević najavio nove projekte sa “Putevima Srbije”, pre svega na pravcu prema Bačkoj Palanci, odnosno, u Futogu i Begeču, kao i na pravcu prema Rumenki, Kisaču i Stepanovićevu. U planu je, takođe, i obnova Sentandrejskog mosta, na Kanalu DTD.

Izvor: Novosti
Foto: Grad Novi Sad