Početna Gradske teme Evropski predstavnici u ponedeljak u Skupštini Vojvodine o položaju žena

Evropski predstavnici u ponedeljak u Skupštini Vojvodine o položaju žena

Konferencija “Žene u ruralnim područjima i prekogranična saradnja” održaće se u ponedeljak, 6. marta u velikoj sali Skupštine Vojvodine.

Konferenciju organizuju AEBR mladi lideri za prekograničnu saradnju, Asocijacija evropskih pograničnih regiona, AEBR radna grupa za eksterne granice, AEBR centar za Balkan u saradnji sa Centrom za održivi razvoj Srbije, Centralnoevropska služba za prekogranične inicijative na Balkanu i Institut za međunarodnu i prekograničnu saradnju, uz podršku Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i EU Info centra, a sve povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena.
Konferenciju će otvoriti predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, pomoćnica direktora Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije Sanda Šimić, prvi potpredsednik Asocijacije evropskih graničnih regiona u Finskoj An-Sofi Bakgren, vođa programa za ljudska prava i pitanja rodne radvnopravnosti pri Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji Ana Miletić i koordinatorka Ženske parlamentarna mreže Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević.
Na konferenciji se očekuje prisustvo više od 140 učesnika i diskutovaće se o sledećim važnim temama: položaj žena u ruralnim područjima, uvođenje koncepta rodne ravnopravnosti u prekogranični ruralni razvoj, žene u agrobiznisu i prekogranična saradnja. U poslednjoj sesiji biće sastavljena radna grupa za osnaživanje žena u ruralnim područjima koje će raditi na formiranju plana za pomoć ženama u ruralnim područjima.
Tokom konferencije biće obezbeđen simultani prevod na srpski-engleski jezik.
Konferencija počinje u 10 časova.
Autor: 021.rs