Početna Gradske teme Exit festival 2017. proslaviće 50 godina od čuvenog “Leta ljubavi”

Exit festival 2017. proslaviće 50 godina od čuvenog “Leta ljubavi”

eXIT_2016

Exit festival 2017. održaće se od 6. do 9. jula i te dane iskoristiće i da proslavi 50 godina od čuvenog “Leta ljubavi” (Summer of Love), najavili su danas iz Exit tima.
Utisci sa ovogodišnjeg Exita se još nisu ni slegli, kao ni prešina na Petrovaradinskoj tvrđavi i Jazu u Crnoj Gori, a Exit tim već najavljuje da će naredne godine obeležiti događaj iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet.

“Leto ljubavi simboliše početak hipi pokreta iz kog je nastala, ne samo savremena muzika, već i muzički festivali kao mesto proslave života sa ciljem društvenih promena”, izjavio je osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević.

On kaže da je Exit jedan od retkih aktivnih muzičkih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji neguje tekovine prvih muzičkih festivala koji su pre svega imali snažnu društvenu misiju.

“Baš zato, smatramo da je naša dužnost da podsetimo svet na događaje od pre 50 godina i poruke tadašnjeg pokreta koje su današnjem svetu potrebnije nego ikada pre”, kaže Kovačević u saopštenju Exit tima.

Jubilej će se slaviti na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zainteresovani iz celog sveta već od danas mogu da se prijave za prve, najpovoljnije, ali ograničenog broja, ulaznice čija rana prodaja tek predstoji.

Hipi pokret kao društveni fenomen okupio je ljude širom sveta oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, i imao je nemerljiv uticaj na savremenu muziku, ali i kulturu u celini.

Autor: Tanjug
Foto: Exitfestival