Početna Gradske teme Pokrajina nastavlja da isplaćuje nadoknadu za treće dete

Pokrajina nastavlja da isplaćuje nadoknadu za treće dete

trece dete

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku da se nastavi sa isplatom novčane pomoći porodici u kojoj se rodi treće dete, u iznosu od 12.000. mesečno po korisniku, do kraja 2016. godine, saopšteno je danas iz Banovine.

U saopštenju se navodi da je nakon razmatranja Informacije o realizaciji mera utvrđenih programom demografskog razvoja AP Vojvodine u prvom polugodištu 2016. godine, Pokrajinska vlada ocenila da su mere kojima se podstiče rađanje dece, jedan od trajnih prioriteta i istovremeno konstatovala da je neophodno iznaći dodatna sredstva za te potrebe, “s obzirom na činjenicu da u aktuelnom budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu nisu bila predviđena sredstva za ovu namenu”.

Takođe, na današnjoj sednici Pokrajinska vlada je dopunila Odluku o broju studenata za upis u prvu godinu master akademskih studija i doktorskih akademskih studija, koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine, na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2016/2017. godini.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu, naime, akreditovan je novi studijski program master akademskih studija Primenjena matematika: Nauka o podacima, za izvođenje na srpskom i engleskom jeziku. Na ovaj program će u narednoj školskoj godini moći da se upiše 20 studenata na budžetu.

Na današnjoj sednici, Pokrajinska vlada donela je i rešenja o postavljenju sedam podsekretara i 15 novih pomoćnika pokrajinskih sekretara u resornim sekretarijatima i pet novih pomoćnika direktora Uprave za kapitalna ulaganja i Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Autor: RTV
Foto: pixabay.com