Početna Gradske teme Exit fondacija nastavlja prikupljanje sredstava za izgradnju odeljenja za decu obolelu od...

Exit fondacija nastavlja prikupljanje sredstava za izgradnju odeljenja za decu obolelu od karcinoma

13606829_10154275375688698_9171132515383791097_n

Exit fondacija pokrenula je novi humanitarnu akciju kojom će nastaviti prikupljanje sredstava za izgradnju odeljenja za decu obolelu od karcinoma u Kliničkom centru Niš.

Novinarima su govorili direktor i osnivač Exita Dušan Kovačević, direktor komunikacija Exit tima Sagor Mešković i član Exit fondacije i humanitarac Jovan Simić, a tema je bila humanitarna akcija i utisci sa dosadašnjeg toka ovogodišnjeg Exit festivala.

Kada je reč o humanitarnoj akciji, Simić je rekao da je još na prošlogodišnjem festivalu počela akcija prikupljanja ličnih stvari od muzičkih zvezda koje nastupaju na Exitu pa je tako dobio palice od bubnjara “Motorheda”, a ove godine dobijene su potpisane majice od Dejvid Gete i Džordža Klintona, te brojni drugi predmeti od trzalica, narukvica, palica za bubnjeve i sličnih stvari.

“Exit fodacija ne ostavlja ne dovršenim poslove koje započne, tako ćemo nastaviti da prikupljamo novac za izgradnju odeljenje za decu obolelu od karcinoma u Kliničkom centru u Nišu”, rekao je Simić.

Kovačević je najavio da će Exit fondacija preko nekih vodećih svetskih medija internacionalizovati pomenutu akciju jer se radi o globalnim zvezdama.

Iznoseći svoje utiske o prethodnim danima ovogodišnjeg Exita, Kovačević je rekao da ima utisak da je energija fantastična i da je podignuta na viši nivo u odnosu na predhodne festivale.

“Ono što mi je najveći utisak i što me još uvek drži je to prvo veče koja je nekako bila zaokružena celina i onda se u tom stilu nastavilo i narednih večeri”, rekao je Kovačević, dodajući da mu se čini da je sve jako brzo prošlo.

Sagor Mešković je kazao da je primetno da je ove godine publika na Exitu mlađa, koja, kako je rekao, ceo svoj život daje za Exit tim.

“Kako je publika mlađa, tako su i izvođači u duhu globalnih trendova”, rekao je Mešković i dodao da su po opštoj oceni i publike i medija, izvođači bili na vrhunskom nivou.

Autor: Tanjug
Foto: Fejsbuk