Početna Gradske teme EXIT timu novi “festivalski Oskar“: No Sleep je najbolji novi festival Evrope

EXIT timu novi “festivalski Oskar“: No Sleep je najbolji novi festival Evrope

0

Exitov međunarodno priznati No Sleep Festival proglašen je za najbolji novi festival Evrope na svečanoj dodeli Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards) u Holandiji, najprestižnijem evropskom festivalskom takmičenju.

Trijumf No Sleep festivala posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom takmičenju učestvovalo više stotina festivala, za koje je glasalo preko 350 hiljada ljudi iz brojnih zemalja sveta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svetskoj muzičkoj industriji.

Pre ove, EXIT je već osvojio dve nagrade za najbolji veliki evropski festival, za izdanja iz 2013. i 2017. godine, i Sea Dance za najbolji evropski festival srednje veličine 2015. godine. Time je EXIT postao i najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija Evrope, osvojivši čak četiri titule u samo sedam godina.

Nakon dve osvojene titule, i EXIT se ponovo našao među deset najboljih velikih festivala Evrope, i to deseti put od kad su ove nagrade ustanovljene 2009. godine, dok se među najboljima u svojoj kategoriji čak šesti put našao i Sea Dance.

Podsetimo, ove godine EXIT proslavlja svoj jubilarni, dvadeseti rođendan!

Izvor: novisad.com
Foto: Promo